”Lappat”på 26:an😀

Endast några få lådor där.Tog nästan hela dagen. Vi var två arbetslag med 3 i varje.

26:an blir ju en genomfartsled, kan man säja. Alltså mycket tung trafik och vid vissa tidpunkter mycket bilister på väg till och från arbete! Märks också att semestertiden börjar närma sej. Husbilar och husvagnar i mängder.

På de här ”genomfartsvägarna” märker man genast att tempot genom arbetsområdet ökar markant. En del kan dra förbi arbetarna i 60/70 km utan att så mycket som blinka. Jag blir bestört,,,, ett enda felsteg och du är ihjälkörd,,,, inte påkörd utan ihjälkörd😡. Vi hade väldigt korta arbetsområden och likt förbannat får folk upp hög fart,,,, det är f-n ända gången gasen funkar optimalt på alla bilar! Vår sista sträcka hade vi lots, den sträckan kan ha varit ca 500 meter och då var tempot så klart mycket lugnare. Tycker det är så sorgligt att det måste till lots och att man inte kan respektera oss på våran arbetsplats. Det är ju för allas säkerhet.

En annan sak som jag tittat på lite är hur bilister gör vid en utlagd ”snigel”(för att minska farten). Har du inte satt ”sergeanter” på båda sidor om den så genar de in på bussfickan ( fanns just där)för att slippa den, men där stod ju jag. Återigen,,, de finns där av en anledning,,,,, för att hålla nere farten! Vad är problemet?

Jag vill försöka belysa vad som händer där ute på vägarna, vilken nonchalans det finns och hur omdömeslösa vissa bilister är och hur verbalt elaka en del kan vara. Säjer ingen något så kan det inte bli bättre! Missförstå mej inte bara, detta jobbet är det roligaste jag har haft i hela mitt liv. Träffar så klart övervägande vänliga och glada människor. Jag har stått i spöregn och semesterfirare i husbil har bjudit mej på värmande kaffe när de fått vänta i kön. Jag har fått kallt vatten av boende vid vägarbetet. Har till och med fått tårta av glad familj ( glad för ny väg) i Hjärnarp,,, det är där det händer, folks😍 och så mycket mer. Jag har förmånen, nästan alltid, att jobba med fantastiska kollegor. ( finns tvärt om hos oss också så klart) Varje dag jag jobbar utökar jag min kunskapsbank, vilket ger mej yrkessäkerhet. Vad mer kan man begära?🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s