Åsså va vi klara med den biten 😀

Sista biten lagd och förhoppningsvis har vi fått lite gladare pendlare mellan Eksjö och Aneby! Vi klarade oss inte utan lite regn, inget annat var väntat egentligen! Det var i alla fall uppehåll när vi plockade av allt. Det blev en väldigt kort vecka för oss, ganska skönt trots allt. Vet att mer kommer så det är bara att passa på att vila upp sej 😂

Jag skulle vilja ta upp en sak,,,,, det här med att få folk att förstå hur viktigt det är att hänga med i lotsköerna.

Vi kan ha ganska långa lotssträckor med mycket trafik i varje ”släpp”. Vi försöker att alltid köra så att ALLA hänger med. Det brukar gå bra tills vi kommer fram till ”läggaren” där många kan bli lite rädda, dels för att våra kollegor går väldigt nära er bilister, det är trångt och rökutveckling kan förekomma från de fordon som värmer upp asfalten. Det är väldigt bra att ni kör sakta där förbi och det är vi tacksamma för🥰 Det är sedan, efter ni passerat dem som vi behöver att ni gasar upp för att komma ifatt oss igen. Annars blir det väldigt stora luckor, det gör att bilisterna vid det andra rödljuset får vänta extra länge innan vi kan köra igen. Detta kan skapa onödigt långa väntetider och tid är något som alla verkar ha ont om. Så om vi kan hjälpas åt att hålla köerna någotsånär hela så får vi också ner väntetiden. Viktiga saker, gott folk! Själva lotsningen genom arbetsområdet tar inte lång tid, även om vi har ett par km att lotsa. Det som tar tid är ni som inte gasar upp efter ni passerat läggaren.

En sak till som ni bör tänka på är att, i de flesta fall, börjar vi köra ”tillbaka” med nästa kö,,, innan förra kön har passerat igenom. Då är det bra att ligga i samlad trupp. När det fungerar, gör vi så för att minska väntetiderna för er. Ibland, beroende på var läggaren befinner sej, kan vi bara köra så från ena hållet. Då är det än mer viktigt att hålla ihop köerna!

Vi vet att det kan vara svårt att köra i ett arbetsområde, det tycker jag också, fast jag jobbar med det. Men ha gärna lite tilltro till oss för vi vet verkligen hur man kör i vårat område.

Morgonstund och vackert väder,,,,, ännu😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s