Så var vi här igen,,,, sista biten

Så,,, ny vecka! I går blev det samma sträcka som veckan innan. Dagen förflöt ganska lugnt och behagligt. Det var ganska kallt och lite frost på morgonen, vilket resulterade i att verket hade lite problem. Starttiden blev framflyttad tills det var löst.

Så idag då,,, efter middag flyttade vi fram arbetsområdet en bit, så nu är vi mellan Väderstad och Mjölby. Märkte genast att trafikens hastighet ökade, så det var bara att börja lotsa direkt. Det är väl märkligt, för är vi inte där ute och dämpar hastigheten så är det som om fan själv flugit i alla bilister. När vi körde ut lugnade sej trafiken betydligt. Men jag tycker det är sorgligt att fast området är uppstyltat och klart så är det väldigt svårt att lätta på gasen. Så det är därför våran närvaro behövs. Det är också första gången vi kör med 6 lotsbilar, jämt fördelat ( så gott vi kan). Ibland måste vi köra tätare för att någon bilist kör alldeles för fort. Egentligen ett fantastiskt bra sätt att vara så många lotsar, i alla fall på så stor väg. Det blir inget stopp med väntetid för bilisterna, vilket jag förmodar måste kännas skönt. Det enda som blir är att vi kör in i en lucka och saktar ner farten till den vi och våra kollegor vill ha förbi arbetsområdet. Svårt att ta för en del men tyvärr nödvändigt. Det är ju ingen formel 1-bana, som en del tycks tro.

Nu är arbetspasset avslutat och vi har äntligen fått i oss lite mat. En natts sömn och sen på det igen😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s