Börjar ju bra ju

Jag måste ha varit riktigt trött igår när jag ställde klockan,,, en hel timme för sent😂

Tur vi har snäll kollega som ringer och väcker oss. Gissa om det blev fart i husbilen…. Herreguuuud! Upp i 190, på med fikavatten, på med alla kläder, hälla upp kaffet, i med honung och mjölk, hugga flaggan och radion. Puh, ute i tid i alla fall!!! Bra start på dagen va?

Gråmulet med regn hängande i luften tar vi oss an dagen. Sista biten med justering. Betydligt mindre trafik än igår.

Lite småroliga händelser under arbetets gång….

Vi står som vi brukar, en bakom läggaren och en framför. De börjar lägga på vänster sida, mot trafikens riktning alltså. Jag som har positionen bakom läggaren får då bilisterna ner till mej i ”fel körfält”,,, normalt när de ser att vakten står där och visar att de ska byta körfält, så gör de det. Funkar i 99,9999% av fallen. Men inte idag, hur jag än visade och pekade( med hela kroppen), så stannade bilisten framför mina knän. Jag fick ta med mej vederbörande och GÅ ut i andra körfältet innan (får man skriva?) poletten hamnade rätt😂 Den bilisten måste ha haft en lika ”bra” start på dagen som jag hade. Vi skrattade gott båda två!

Lite senare kom en äldre man ut och pratade med min kollega, det visade sej att han själv jobbat med asfaltering i 35-40 år. Han hade inte varit med om att jobba så här sent på säsongen. Han tyckte lite synd om oss i regnet. Det är så härligt när ortsborna kommer ut och pratar lite med oss, berättar lite, berättar lite om sina liv och händelser på orten.

Det har gått smidigt idag, upp till sista lådan var det en bra bit så jag fick lifta ned läggaren. Doften av ny asfalt och värmen där uppe var en bra kombo!

Vi är färdiga ganska tidigt och nästa arbetsplats blir Kalmar,,, trevligt! Då blir det ett naturligt stopp hos min bror, så klart! Alltid lika trevligt😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s