Och nu är vi i Åseda, väg 23

Här har jag kört så många gånger genom åren och det är endast när det är vägarbeten som man fattar hur mycket trafik det egentligen är!

Åseda är en gullig liten by som man tyvärr passerar utanför, har ni möjlighet att köra inom,,, gör det😀

Måndag och tisdag då,,,

Denna vägen fick vi inte gå ut på förrän kl 09, bra för då slapp vi morgonrusningen,,, inte för att man tror att det kan vara nån sådan här,,, det vill säja om man inte har sett det med egna ögon 😀

Så när klockan visade 09 så blev det fart, ut med bommar, vända skyltar och få igång lotsen så fort som möjligt. Glad att de flesta bilister har förståelse och kör fint,,, men som ni vet vid det här laget, så finns det alltid någon.

Denna veckan har vi det äldsta paret bommar och de har fungerat bra, de är bara lite tyngre. Ah, det kanske bara känns så efter en hård arbetsdag😂

Måndagen förflöt i alla fall lugnt,,,, tisdag, idag alltså…. har vi haft lite otur,,, en till sjukhuset med vätskebrist ( lätt hänt om man gbp-opererad) och aldrig har känt de symtomen innan. Dropp och kollegan är på bättringsvägen igen!

Strax innan vi var klara för dagen, typ sista lotssträckan, skedde en olycka, personbil körde in i lastbil. Det blev totalstopp och stort pådrag av räddningstjänst. Personbilen kom väldigt fort och hann inte bromsa. Så håll avstånd, läs skyltar och följ infon är ni snälla. Det är sååå lätt hänt och väldigt otäckt. Jag hoppas det gick bra för de inblandade.

Annars har dagen varit som ”vanligt” ,,,, någon kör mot rött ljus (någon hade också mage att på påstå att han inte pratade svenska) omkörningar i lotskön, inte följa lotsen och köra i nylagd asfalt, köra ut trots invänta lots-skyltar och,,,,, punktering!

Vi kom igång lite sent eftersom asfaltsverket inte fungerade riktigt som det skulle,,, trots det tycker jag vi kom en bra bit. Massabyten och lotsning har varit kanonbra. Ibland kan det vara svårt att ”taima”, men när allt funkar flyter trafiken, som idag,jättefint. Det känns bra för oss som lotsar, vi slipper en massa elakheter och tokigheter. Det är de absolut bästa arbetspassen och det är de tillfällena som gör arbetet så himla roligt. Så många olika arbetsmoment och allt bara funkar. Kolla,,,, vi har ett läggarlag, massabilar, lots och bilister, alla dessa ska få plats och samsas om en väldigt komprimerad yta,,, utan att prata! Läggarlaget pratar med varandra, massabilarna likaså och så vi lotsare. Vi kan ta kontakt via en walkie när det är nödvändigt eller akut och det viktiga kommer fram. Om ni bara kunde ana vilket fantastiskt ”tyst” samarbete detta är🥰

Klockan är mycket hörni,,,,kudden kallar😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s