Teamwork,,,,

Blir nog ett lite konstigt inlägg, för en del men det kan det nog vara värt! För mej betyder det oerhört mycket om hela ledet i ett arbetslag ska kunna fungera optimalt. Jag har en specialkunskap i mitt jobb, det har alla. Mitt jobb i teamet är att ta bilister från à till b så riskfritt som det bara går och att se till att mina kollegor överlever. Detta fungerar bara om vi får vara en del i kedjan. Det vill åtminstone jag vara. Så då kommer vi osökt in på dagens arbete!

Själva tanken med bommarna är att lotsen ska fungera som en ”dubblelots”, gissa vad som händer när man sätter in en lots till i det paketet???? Tidsmässigt sparar det absolut ingen tid, tvärtom! När vi tog bort den ena lotsen minskade körtiden med 1/3 och väntetiden för bilisterna blev alltså betydligt kortare. Det minskade även risken för omkörningar, vilka i antal var det värsta jag har sett. Jag kan med det körsättet vi har, reglera ganska bra för att få ett lugnt och bra flöde i körningen, vilket i alla fall för mej är väldigt viktigt, ur säkerhetssynpunkt.Vi är på E22 mellan Valdemarsvik och Västervik, trafiktätheten är ganska hög här, om man säjer! Normalt gillar jag utmaningar, men i morse var det nästan lite för bra. Efter lite omstrukturering blev det till slut bra 😀

Bommen verkar dock väldigt ”omfamnande vänlig” för vissa bilister, så den blev så klart påkörd. Det krävdes visst arbete med att få den att fungera igen. Under tiden fick vi skifta om att stå vakt. En sak till med de här bommarna,,,,, har man rätt grejor, som t.ex. ett lägre släp, ja då är det så klart lättare att lasta av och på,,,, och det går betydligt fortare att få dem på plats, det blir smidigare liksom. Mina bommar ( de jag normalt använder) fyller de kraven som jag behöver och då kan jag lasta på och av själv.

Läggarna hade också sin beskärda del av strul igår,, någon läcka tror jag det var. Det gick att lösa men det tog lite tid.

Vi drabbades också av ösregn och åska, så klart och med det kom dimman, den var tjock. Riktigt otrevligt emellanåt men den har ju den goda smaken att skifta i täthet på bara kort tid. Så vid nästa lotsrunda kunde den vara helt borta. Tur var väl det för här är såååå mycket vilt.

Det blev en lång dag och många upplevelser,,,, önskar mindre av den sorten i morgon😂

Nu är det ett välförtjänt god-natt från mej! På-att-igen-i-morgon 🥰

Regn och sol om vartannat 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s