3 dagar i Markaryd

Nu har vi avslutat vårt arbete i Markaryd 😀. I går fixades sidoytorna, typ parkeringsplatser och instick till mindre vägar. Hårt trafikerad väg med mycket tung trafik, fast igår var det väldigt lugnt om man jämför med de andra dagarna.

Det här inlägget kommer att handla lite om bommarna,,,, hur de fungerar och vad Ni bilister behöver veta. Vi tar det från början😀

Ungefär så här ser våran bom med rödljus ut. Vi styr den från våran lotsbil med en dosa! Vi använder oss av bommen när vi bara har ett körfält att tillgå. Vi kör från ena änden till den andra och tar med oss den trafiken som väntar på respektive sida. Enkelt och bra koncept,,,,, och säkert! Bommarna talar också om att det finns folk och tunga maskiner som jobbar i området.

När ljuset slår om till rött tar det ENDAST 4 sekunder tills bommen stängs. Den är då stängd tills lotsen kommer tillbaka. Här kan vi allt för ofta se problem för Er bilister. Alla hinner inte med,,,, PÅ GRUND AV ATT NÅGON INTE ÄR TILLRÄCKLIGT UPPMÄRKSAM. Då kan det bli så att den som inte var uppmärksam nog hinner med MEN ni som står efter inte kommer med i det ”släppet”. Detta drabbar bara Er bilister och kan leda till stor irritation. Det kan vara många orsaker till detta, ni kanske är trötta efter en lång arbetsdag, kanske diskuterar något ned en medpassagerare eller som vi allt för ofta ser,,,, huvudet ner i Mobilen, så för att underlätta för alla vore det bra om mobilen fick ligga ifred när Ni befinner Er i ett vägarbetsområde. Vinst 1 är ju att Ni och de bakom Er kommer snabbare igenom området 😀 och kan fortsätta till eran destination.

Många gånger har vi också en lång sträcka att lotsa Er igenom,,,,, DET TAR TID! Förbi där läggaren är just då (det är ju ett rörligt arbete) måste vi hålla en väldigt låg fart, det är trångt och våra kollegor jobbar bara centimeter ifrån där vi kör. Vi är där för att skydda dem! Här måste man tänka efter lite,,,,, centimeter, vad kan hända om någon snubblar t.ex,,,,, hinner du stanna då???? Nä, troligen hinner du inte ens reagera om du kommer endast liiiiite för fort. Vi ökar farten när vi kan och då vill vi gärna att Ni hänger på! Tänk också på att vägen görs ju iordning för att vi bilister ska kunna färdas så säkert som möjligt.

På sidovägar, i arbetsområdet finns antingen en vakt eller en skylt, på skylten står det ”INVÄNTA LOTS”, det betyder att Ni ska stanna där tills lotsen kommer åt det hållet Ni ska köra på. Eftersom vi bara har ett körfält att tillgå så kan ett ”eget beslut” orsaka att Ni får backa eller vända om det är möjligt.Jag som lotsförare kommer med en lång rad av bilister efter mej och kan inte alltid hjälpa dej utan måste be dej backa! Så vinst 2: stå kvar och Invänta lotsen, är Du snäll. Tack och lov så händer det inte allt för ofta men när det gör det kan det bli tråkigt för oss alla.

Till Er som kör lastbilar,,,, vi är medvetna om att det tar tid för Er att ”komma igång”, vi kör sakta så Ni hinner med 😀

Nu är säsongen igång och vi är överallt. Så hamnar Ni vid våran bom och ljus, ta tillvara på stunden Ni står stilla, andas, varva ner lite 😀 men var observanta och vakna så får vi säkert en trevlig sommar ihop. Vi blir väldigt tacksamma för vänliga ord och ”blink och vink”. Väl mött i sommar🌞

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s