Emmaboda med regnstopp…

På sätt och vis var det bra att det blev ett regnstopp,,,, tanden blev fixad av förstående tandläkare i all hast.

Så igår började vi vårat pass vid halv tre, konstig tid men vi fick rätta oss efter vad verket kunde producera och då fick det bli så. Vi fick ha lite extra vakter eftersom våran ”otursbom” inte har återvänt från sin ”spabehandling” än. Gjorde absolut ingenting för vi gillar Barbara, Sussie och ”Tjockisen”,( Som e smal och egentligen heter Martin) vilket vi påtalade för Barbara hela kvällen, de e hon som har döpt honom till det. Claes skickade vi hem runt midnatt med typ halsfluss. Och när vi var färdiga åkte vi tillbaka till Nybro för att ställa husbil och bom hos Svevia över helgen.

Vi hade en udda ”naturupplevelse” på hemvägen. Väg 25, liten uppförsbacke med kurva, strax innan Ljungby. Viltstängsel på båda sidor av vägen men det hade inte älgen tagit någon notis om. Den stod mitt på vägen i k2:an för er som vet vad det är. Där e 100 och det höll jag men jag lovar, hade det inte varit dubbelfiligt hade vi smällt, Big time! Jag lyckades ta mej förbi på vänstersidan, tack och lov så stod den still. Vi ringde polisen som genast gick ut med en varning på radion. Vi försökte också uppmärksamma två andra bilister på att något fanns längre fram.

Det jag vill belysa här är att man kanske inte ska vara alltför säker på att de stora djuren håller sej på ”rätt” sida av staketet. Ibland kan man invaggas i en falsk säkerhet och kanske ta lite för givet att ingenting kan hända där,,, det är ju inhägnat!!!

Det går på några sekunder,,,, överraskad, besluta och utföra, finns inte rum för velighet. Jag tog ett beslut och höll mej till det och det fungerade denna gången! PUH!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s