Jag har aldrig varit med om nåt liknande

Läste igenom vad jag skrev klockan 04 på morgonen,,,, ja ja, jag vet,,,, inte så briljant med så många fula ord. Men ni förstår, jag skriver vad jag känner och då kände jag så. Sen får ni tycka vad ni vill om ordvalet. Ska dock försöka bättra mej lite, fast bara lite😂

Efter mörkrets inbrott händer det saker som bilisterna inte tror att vi ser. Men det gör vi! Vi ”plockar” in alla som vi förstår har kört mot rött ljus och pratar med dem. Jag har också frågat vad vi kan göra bättre för att de ska förstå. Till svar har jag fått bl.a. ni kanske ska sätta en skylt där som talar om…..t.ex. ”lång väntetid”. DET HAR VI! Eller så förstår de inte vad man säjer och bara mumlar något. Eller,,,, jag trodde det var fel på ljuset det lyste rött hela tiden och jag hade väntat i en kvart……NÄ du,bilist, inget fel på ljuset, ja det lyser rött för att du ska stanna där tills det blir grönt och du har definitivt inte stått där i en kvart, även om det kan kännas så. Jag har klockat mina lots-tider och jag vet att du som längst har stått där i 7 minuter. Jag har inte lyckats få något konkret svar på vad vi skulle kunna göra bättre,,, ännu i alla fall!

Det mest otroliga vi var med om i natt,,,, kan ni gissa?

En ”smart”, trodde han,,, flyttade undan piltavla och sergeanter vid bommen och körde ut, mot rött ljus, tog med sej ca 10 andra bilar, jag förmodar att de också tyckte de var ”smarta”. Jag trodde inte mina ögon. Allvarligt, jag pratade med den bilisten som flyttat skyltarna och jag kan säja att han krympte ganska rejält.

Jag hoppas innerligt att detta var en engångsföreteelse, annars har vi nog problem. Hur ska man kunna stävja något sådant? Finns det något sätt att förbättra öarna på? Kanske dags att börja gnugga geniknölarna? Fundera, låt mej veta, bolla med dina kollegor. Någon kanske sitter på en fantastisk lösning!

Så,,, nu klockan 06, var vi klara, nästan inget regn och väldans duktigt läggarlag, tror det blev runt 3 km nånstans. Vi har flyttat bommarna vid två tillfällen för att avståndet mellan dem inte skulle bli för långt. Lätta att lasta, tar ca 20 minuter att få nästa ö på plats, med allt, lotsen kan gå under tiden om vi fyra hjälps åt. Det tycker jag är bra!

Blev lite snällare ordval idag men inte mindre viktigt för det.

Tog denna bilden förra säsongen, den är verkligen bra….. och sann!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s