Händelserik natt

Undrade hur vi skulle hinna lägga nästan 3 km när väderprognosen såg så eländig ut. Ah vilka grabbar alltså, klara i tid och bara lite regn,,,,, det är så j-a bra jobbat alltså!

Duktiga grabbar som slitit med vajer hela natten. Det är tungt och jobbigt!

Då kan man ju tro att vi som lotsat och vaktat har haft ”gottejobb”,,,,, det kan ni bara fetglömna!

En olycka, fullt med blåljus,,, hur enkelt är det att få fram dem på 1+2-väg när ena halvan är avstängd? Det går men det kostar värdefull tid för de olycksdrabbade. Förvisso är förhållandena ganska extrema, hur ofta händer det att allt råkar inträffa på samma gång? Vi har haft god kontakt med larmcentral som ringt och förvarnat, då har vi hunnit få undan det mesta av trafiken så det varit fritt för blåljusen att köra igenom. Det är väldigt värdefullt för oss att ha kontakt med larmcentralen och vi är mycket tacksamma för det, annars hade de varit tvungna att följa med i lotskön.

Återigen har vi också haft bilister som flyttar skyltning för att köra förbi bommarna,,,, livsfarligt för alla, vi som kör är vakna för detta och alltid beredda på att det kan hända. Så också denna gången, vi lotsar i ca70 på de ”säkra” sträckorna har ordentligt med bilar med oss och så plötsligt får man ett helljus i nobban från någon som tyckte det var smart att runda bommen. Man behöver inte säja så mycket när man stannar dem för plötsligt har det gått upp för dem att det kanske inte var så moget att göra så. De blir ”platsade” på stället eller får vända och köra tillbaka, beroende på hur riskfyllt det är just där. De flesta kan vi få in i en mer skyddad ficka eller vid sidan av vägen. Men det är så onödigt😟

Min arbetskamrat för natten, Cilla,,,, kändes så bra att jag kunde överlåta lotsen till henne och veta till 110% att jag kan lita på hennes kapacitet. Och då kommer vi osökt in på ett PEAB-gäng som arbetar tillsammans med Cilla i Göteborg. Grabbar det har kommit till min kännedom att ni ska vara överjävliga på armhävningar😂,,,,,,, upp till bevis säjer jag bara!!!

Så alltså, vi var klara i tid, av med allt och sen hem… eller inte,,, John blund gjorde sej påmind,,,, sov en stund och sen hemåt!

Trevlig helg alla 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s