Alltså,,, dessa bilister,,,

Är man inte gråhårig så bli man😂

Väg 25 utanför Nybro mot Växjö,,,, nattens arbetsplats. Vi är all personal på plats och allt är färdigt att köras igång för ännu en veckas jobb. Nytt område,,, spännande att se hur detta ska fungera. Goa arbetskamrater och för det mesta trevliga bilister. Trevliga bilister är det för att med bommarna behöver vi inte ha så mycket kontakt med de som är otrevliga,,, det finns sådana! Fast ibland är det oundvikligt som när,,, äldre ”dam” får för sej att flytta undan sergeanter för att köra förbi bommen, dra med sej en kö med bilister som glatt ”hänger på” utan den minsta tanke på vad som händer om de möter en lotsbil i 70 från andra hållet! Äldre dam,,,,, jag slutar aldrig förvåna mej,,,, herreguuud,,,, ge mej styrka! Damen och hennes svans av bilister blir blir ”uppläxade” och blir tillsagda att stå stilla tills jag kommer tillbaka.

Nästa incident, lite senare under natten,,

En yrkeschaufför,,,,som flyttar undan hela bommen, drar med sej ett antal bilister och andra lastbilar,,,, möter mej vid ett smalt område( vi använder endast ett körfält) jamen ge er för fan! Han har inte tid att vänta 8 minuter som rundan tar,,,,, för han ska minsann lossa på Ikea,,,,, hans företag får ett trevligt samtal från oss idag, kan jag lova. Det var rena turen att jag inte hade några bilister efter mej. Otrevlig var han också,,,,,, ggggggaaaaahhhh,,,, jag blir såååå trött. Hur fasen fick de här människorna körkort egentligen? Eller,,,, hur fasen tänkte de där????

Två incidenter som hade kunnat sluta riktigt illa. Nu är det dags att vakna,,,, nummer 1 lek inte ”följa John” i ett arbetsområde,,, det kan vara alldeles för farligt,,,,,stanna om du uppfattar att det inte ser rätt ut! Nummer 2 visar bommen rött ljus,,,, stå då stilla tills vi kommer,,,, även om det kan kännas som en evighet (jag vet) stå kvar!!! DET FINNS EN ANLEDNING!!!

Vi jobbar för att ni ska få fina vägar, som förhoppningsvis ökar säker körning för er,,,, då kan ni väl ändå respektera vårat arbetsområde!

Efter natten, när vi gått av,,,,, i tid,,,,, för att inte hindra morgontrafiken,,,, känner jag mej ganska nerslagen av den nonchalans som vissa bilister har gentemot vägarbetsplatser. Samtidigt kan jag känna mej tacksam för att jag tackade ja till det här med bommarna. Jag har sannerligen blivit ”sparad” från alla elakheter och könsord och allt annat skit som man får utstå om man ”står” vakt. Jag är så glad och tacksam för mitt jobb och hade inte velat vara utan de erfarenheter jag tillskansar mej här. Hittar ljusglimtar från minnen av bra dagar i trafiken,,,, goda tankar tar mej till sömn😴

2 reaktioner till “Alltså,,, dessa bilister,,,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s