Dags att bryta tystnaden…

Denna veckan är vi i Mullsjö, väg 47. Har varit här tidigare fast då på natten och med lots i stället. Nu är vi på dagtid och utan lots! Hade dock hellre velat ha lotsbilen tillhands😔 Folk snackar om att man ska visa hänsyn till oss som jobbar på vägen,,,,, finns f-n inte på kartan här,,,, jag har haft lastbilar och vanliga personbilar som dundrat förbi mej i 80-90 km,,,, regel istället för undantag. Till sist blev det så illa att jag var tvungen att ta hjälp av ett farthinder för att få ner den hysteriska hastigheten. Det fungerade mycket bättre. Faktum är att detta har varit en av de värsta vägsträckor, när det gäller nonchalans och vansinniga hastigheter, som jag har stått på. Vi har pratat med första bilen och bett dem tänka på just hastigheten och att vägarbetet inte är slut förrän de passerat nästa vakt,,,, funkade ibland,,,, alla säjer: ja, vi lovar att köra försiktigt!!! Sen har många skitit i det och kommit körandes förbi som skållade råttor… aaaag, jag blir så ledsen😢 var är hänsynen då,,,, kan man ju undra. Det är inte så himla kul att stå där då kan jag lova. Det har också förekommit omkörningar i arbetsområdet, kul när de kommer i bredd mot mej som står i andra änden med hur mycket bilar som helst. Då blev det panikinbromsningar. Så om någon mot förmodan har glömt det,,,,,så finns det en början OCH ett slut på området vi är i. Bot och bättring behövs. Vi har verkligen fått använda vår fantasi för att komma på lösningar med de få medel vi har.

Mitt förslag på det här ”problemet” hade varit att köra detta med våra bommar och lots. Mycket säkrare än vad det är nu.

De flesta bilister är självklart trevliga och slänger gärna några ord med oss. En och annan ”kändis” har passerat oss, blinkat, tutat och vinkar glatt på oss! Det är vi SÅÅÅÅ glada för! Roligt att ses även om ögonblicket är kort.

Är man i Mullsjö måste man bara inhandla Mullsjökolor och det är gjort. Fint att ha i julhelgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s