Alltså,,,, bilister,,,,

Jag blir så full i skratt,,, jag blir så deprimerad,,,,,jag blir så frustrerad,,,,, jag blir så arg,,,,, ibland ger jag bara upp.

Dessa frågor och påståenden,,,

– varför ska vi stanna här? Vad händer här? Två frågor som vi ofta får. Jag upplyser er gärna, vänligt,,om jag bemöts vänligt. Jag ska förklara! När du kommer fram till mej, vakten, har du fått information i minst 2 km. Vägarbete, varningsmärken, hastighetsbegränsning m.m. Du som bilist har fått all information du behöver på 2 km. Registrera gärna infon du får från första skylten. Den med ”gubben-i-högen”, den som varnar för vägarbete, ni vet! Ja, det här blir en liten”känga” till er bilister, jag ser det som en repetition, bara så att ni ska komma ihåg. Följ de hjälpskyltar ni får, det gäller även hastigheten,,,,30 km! Gör det inte till någon ”lek” att köra fort fram mot oss vakter för att se om era bromsar fungerar ” tillfredsställande”. Jag som står där är mamma, mormor och någons fru! Jag har ett liv som är värt något för ganska många i min omgivning. Det ÄR bättre att vara närvarande i sin körning. Jag vill hem till mina nära och kära när arbetet är slutfört,,, hel och inte i en liksäck! Vi är där på vägen för ERAN säkerhet och våra kollegors! Vi är en del i att se till att Ni har säkra vägar att köra på.

Nästa påstående som vi också ofta hör är: Jag har bråttom eller jag är sen!! Ja, det kan vi inte göra något åt,,,, finns en enkel lösning,,, kör hemifrån i god tid, så slipper ni stressa. Vi KAN INTE släppa fram er, hur arga ni än blir, det hjälper inte. Ni får vänta! Det finns en anledning, som ni inte ser just då,,,men när ni åker efter våran lotsbil, i den takten som vi anser är lämplig, kanske ni förstår.

Huga, det blir mycket idag!

Nästa,,,,, invänta lots!

Bra skylt, om man verkligen använder sej av den. Många gånger chansar Ni, det är INTE bra. Värsta senario är att ni krockar med mötande trafik eller kör på några av mina arbetskollegor. Om vi lyckas undvika det,,,,, så får ni BACKA. Skyltarna står där för Eran skull, just för att undvika olyckstillbud.

Vi hade här om dagen en bilist som stannade och uttryckte hur ”jävligt” det var med bilister som inte respekterade vårat arbetsområde,,,,, grejen var att han tyvärr också tillhörde den kategorin och gjorde precis tvärt emot vad han sa men kunde glatt klaga över alla andra. Nämnde det i förbigående och då fattade han vad han hade gjort.😀

Mycket idag,,,, men det behövs, för nu finns vi ute på vägarna igen, med full styrka! Kör med förstånd! Lägg undan mobilen när du kör i ett arbetsområde för jag lovar dej att du behöver använda din hjärna! Det är bara Maj månad och vi har redan en kollega som blivit påkörd. Det är EN för mycket!

Repris på bra info 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s