Det kunde kanske börjat bättre idag…

Punka på utm-bilen, inte så roligt men gick att fixa ganska fort. Puh! 2 man kort ett tag. Tur det funkade ändå. En vakt i varje ände, en på blåvägen och en i lotsen.

Det blir ganska trångt emellanåt när läggaren måste gå på ”vår sida” i K2:an, mycket maskiner och lastbilar och än värre blir det när massabilar är med mitt i släppen. Vi hade en ganska svår situation idag med en som försökte vända, då ”låstes”de sista bilarna i lotskön in. Det kan bli väldigt farligt om man inte har koll på bilarna, tur att detta skedde just vid blåvägen och vi kunde be lotsen att stanna eftersom det då ”satt fast” många bilar bakom lastbilen. Det som kan hända i en sån här situation är att de fastlåsta bilarna kommer för långt efter och de kommer att möta lotsen som har vänt och kommer med en ny kö. Känns inte bra om man bara har ett körfält. Ska man försöka back 50 bilar eller backa de stackare som hamnade på efterkälken? Enklaste lösningen i detta fallet hade naturligtvis varit att massabilen kört in och sedan väntat tills hela kön hade passerat och sedan vänt. Vi är många olika aktörer på ett arbetsområde och alla måste vi samarbeta för att det ska fungera optimalt. Man lär sej av misstagen och växer med det, för efter den incidenten fungerade det mesta idag.

Lite senare fick en buss lite problem med att starta, i lotskön så klart. Den stod illa till, inga bilar kunde komma förbi den. Snabbt på plats fanns då vårat ”vajerteam” och vips så hade de släppt vajern och vi kunde få ut bilarna. Busschauffören fick starthjälp och så var det fixat. Tänk vad smidigt det kan vara ibland och så bra när saker och ting kan lösas snabbt.

Måste också skicka ett stort TACK till ”pågens-chauffören som så snällt skänkte oss bullar, de kom verkligen lägligt! Funderade i morse på varför jag inte köpte gifflar igår när vi ändå var och handlade,,,, och så dimper det ner, bara så där oväntat idag! Visst e det lite lustigt!

Det hade ju varnats för mycket nederbörd idag men vi har faktiskt klarat oss ganska bra. Det har tydligen regnat regält runt omkring oss, vad vi har hört, så när vi körde ner för att tanka lotsen i Gamleby mötte vi regnet där. Tur man står under tak när man tankar😂

Nu är vi tillbaks på våran sovplats, lite mat, fika och efterlängtat god-natt-samtal från Bästa barnbarnet. Bra dag idag😀

Vackert med kontraster🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s