Sista biten och lite finbesök….

Vilket härligt väder 😀

Allt på plats till strax efter nio. Remixern backas upp till starten, det tar tid men vi lotsar snällt så trafiken kan flyta på.

Lite senare blir vi tutade på vid ena bommen, vänder oss om och kollar,,,, men där står ju finbesöket,,,,Sören,,,,så kul att se dej😀 trevligt att pratas vid lite!

Det jag skulle vilja nämna idag är,,,,och som nog en del inte tänker på är våra ”invänta lots-skyltar” !!!! Bara för att vägen råkar se tom ut så betyder det INTE att det är ok att köra! När vi lotsar i vårat arbetsområde tar vi er bilister från ena sidan till andra,,,,, jo, det behövs,,,,på sträckan finns i regel ett antal småvägar och där finns då våra skyltar! STÅ KVAR TILL VI KOMMER I DEN RIKTNINGEN NI SKA ÅKA I! De flesta av er borde veta vid det här laget att vi bara har ett körfält öppet för trafik,,,, i båda riktningarna! Nonchaleras dessa skyltar och vi möter er i fel riktning är det ni som orsakar förseningar för era medtrafikanter. Vi har en viss tidspress för hur lång tid det BÖR ta att köra fram och tillbaka. Marginalerna är små och än mindre när det är mängder med bilister som använder den vägen vi är på. (Varför ni inte kan använda den nylagda sidan??? Det tar tid för asfalten att svalna,,, kör man i den då,,,,,,, tänk själv,,,,, då hade vi inte behövt vara där! Vi reparerar den så att den blir säkrare och det är ni som betalar den genom skatt!) Min rekommendation till er som skiter i skyltarna,,,, stå still tills vi kommer! Jag kan ge ett exempel…… möte med bilist i mitt körfält, jag måste stanna min kö på runt 50 bilar, gå ut ur bilen för att förklara något som borde vara självklart,,,, har jag tur är du vänlig och trevlig OCH du kan backa 200 meter ( i bästa fall) för fram kommer du inte! Då måste jag vänta med mina 50 bilar bakom mej tills du är borta från vägen! Du har alltså tagit runt 2 minuter från bilisterna jag har med mej och då har du inte ens backat ännu! Inte undra på att folk blir förbannade och jag med,,,, du tog den marginalen jag har att ta er igenom,,,,, jag tycker det är väldigt nonchalant😡

När vi ändå är igång kan vi ta en grej till,,,,,

På vissa sträckor har vi större påfarts-vägar som måste bemannas av en VAKT. Den vakten ser till så att ni kommer ut i rätt riktning i rätt tid. Det tar tid! Tänk så här,,,, lotssträckan på arbetsvägen kan vara väldigt lång,,,, sist hade vi över 3km att lotsa,,,, enkel sträcka,,, alltså totalt 6 km med runt 50 bilar i varje släpp,,,, alla bilister har inte fattat att det är viktigt att hålla ihop lotskön, utan en del kör i sin ”egen takt” vilket också ökar lotstiden. Det tar Max 5 minuter att köra den sträckan och sen måste vi stå och vänta till alla har passerat innan vi kan köra igen. Åter till vakten då,,,,, som många gånger tvingas förklara för någon jävligt otrevlig bilist ( det finns alldeles för många sådana) att det tar tid och varför. Men i upprört tillstånd går inte informationen in, hur man än förklarar. Ärligt talat kan det bli riktigt otrevligt att stå där då! Hot, elaka ord, könsord och allt annat som de kan komma på är också alldeles för vanligt. Vi står där för allas säkerhet, vi är fan inga robotar, vi gör bara vårat jobb,,,, och hjälper till att skapa säkrare vägar,,,, för oss alla,,,, tänk på det INNAN du börjar hälla ur dej dina okväljningsord! Och,,,, jag har betalt för att stå ivägen😀 men där ingår inte förolämpningar och annat skit som du bilist häver ur dej! Hmmm,,, man kanske skulle ta betalt för det???? Bra betalt,,,, typ 500 spänn för varje elakt ord,,,,, då hade jag varit riktigt rik nu 😂😂🤪

Ni ska veta att mycket skit riktas mot oss, vi hör vad ni säjer men vi tar fan inte det. Förstå att vi också har rätt att bli arga på er när ni beter er illa,,, vi försöker vara vänliga och hjälpsamma,,, vi förväntar oss också vänlighet tillbaka. Bemöt oss på det sättet som du vill bli bemött, då blir det nog bra!

Njut av eran semester,,,, det ska jag göra 🥰

Hörni, det blev mycket i dag,,,, nu får det räcka för denna gången. snart är veckan slut och då har de flesta av oss lite semester och då blir det lite lugnare i trafiken, förhoppningsvis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s